Anderlecht: “Het leek ons geen goed idee om als eerste de stekker uit te trekken

Anderlecht: “Het leek ons geen goed idee om als eerste de stekker uit te trekken"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 16:39ma 06-04-2020 om 16:39

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke kreeg het aan de stok met Club Brugge-beleidsbepaler Vincent Mannaert tijdens de vergadering met de Pro League. Karel Van Eetvelt legt op de webstek van paars-wit de situatie uit.

“Ik was er niet bij in die bewuste vergadering van de Pro League en net als de journalisten heb ik alles ook maar uit tweede hand. Het ging er erg emotioneel aan toe, heb ik begrepen. Marc en Vincent Mannaert hebben blijkbaar van alles naar elkaar geroepen. Ik twijfel er niet aan dat iedereen daar met de beste bedoelingen zit en het is niet abnormaal dat het er in zo’n crisisvergadering hevig aan toe gaat”, zegt van Eetvelt.

“De visie van Anderlecht was duidelijk”, gaat de CEO verder. “We wilden geen overhaaste beslissing en hebben van bij het begin aangedrongen op een objectief debat waarin eerst alle gevolgen van de huidige competitie stopzetten zouden bekeken worden. De reactie van de UEFA bijvoorbeeld stond in de sterren geschreven. De Pro League had een hoop gedoe kunnen vermijden door eerst grondig het huiswerk te doen.”

Anderlecht komt nu negatief in het nieuws. “Het stoort me dat het nu overkomt alsof RSCA ten koste van alles verder wou voetballen. Het was gewoon slimmer geweest om rekening te houden met de internationale voetbalcontext. We zijn een klein voetballand het is al niet makkelijk voor het Belgische voetbal om te midden van de miljarden van de grote liga’s te overleven. Het leek ons geen goed idee om er als eerste de stekker uit te trekken.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws