KBVB brengt officieel statement na heisa: 'Samen met UEFA tot oplossing komen'

KBVB brengt officieel statement na heisa: 'Samen met UEFA tot oplossing komen'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 13:21za 04-04-2020 om 13:21

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 13:31za 04-04-2020 om 13:31

Deze donderdag besliste de Raad van Bestuur van de Pro League dat de Belgische competitie niet hervat zal worden. De voorbije dagen ontstond daarop heel wat commotie, omdat de UEFA de vroegtijdige ingreep van ons vaderlandse voetbal niet kon smaken. De Belgische voetbalbond reageert nu met een statement.

De KBVB benadrukt dat er druk overleg wordt gepleegd met de UEFA in een positieve sfeer. De Europese voetbalbond had eerder met de spierballen gerold door te dreigen met weigering tot Europese deelname van de Belgische topclubs. 'In dit kader vond gisteren een gesprek plaats tussen Aleksander Ceferin, voorzitter van UEFA, en Mehdi Bayat, voorzitter van de KBVB', schrijft de bond op haar website.

'Het werd een constructief gesprek, waarbij de plooien werden gladgestreken en waarbij de intentie werd uitgesproken om samen tot een oplossing te komen', gaat het statement verder. 'Het voorstel van afhandeling van de competitie van de Raad van Bestuur van de Pro League zal worden toegelicht aan het Executive Committee van UEFA.'

Solidariteit
'Ter herinnering: het voorstel van de Raad van Bestuur wordt uiteraard ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering van de Pro League. Op deze manier is het de bedoeling om de Europese tickets voor België voor het seizoen 2020-2021 te vrijwaren. We spreken ook nog onze steun uit voor de aanpak van UEFA om solidair uit deze coronacrisis te komen', klinkt het tot slot.

De Pro League doet er dus alles aan om het brandje met de UEFA te blussen. Het lijkt vooral wachten op de beslissingen in de andere landen. Zo is de Nederlandse Eredivisie er ook voorstander van om de competitie helemaal te staken. De grote competities hebben daar voorlopig schrik voor, voornamelijk vanwege mogelijke financiële verliezen wanneer de deals met de rechtenhouders niet worden nageleefd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws