Vandenbempt over Wagner: “Samen met theatraliteit deed dat de emmer overlopen”

Vandenbempt over Wagner: “Samen met theatraliteit deed dat de emmer overlopen”

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 10:43do 02-04-2020 om 10:43

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 10:43do 02-04-2020 om 10:43

Bondsprocureur Kris Wagner werd door de Belgische voetbalbond de laan uitgestuurd. Peter Vandenbempt laat zich tegenover Sporza uit over het opmerkelijke figuur.

De emmer liep uiteindelijk over. "Wagner had op Facebook een soort "lockdown-fitnessgroep" opgericht om mensen aan het bewegen te houden. Daar postte hij met de beste bedoelingen filmpjes, iets wat hij vroeger ook al deed.”

"Je zag hem zo in korte broek over een stoel in de tuin springen of touwtjespringen met startkabels. Allemaal indrukwekkend, maar dat vonden ze bij de bond toch niet zo goed voor de waardigheid van het ambt van bondsprocureur."

Wagner kon ook de onpartijdigheid niet meer voorleggen. "En erger nog was de website coronaresist.be, die hij oprichtte met een aantal collega's, onder wie Walter Damen. Dat is een probleem, want Damen is ook vicevoorzitter en advocaat bij Beerschot. Daarmee was toch minstens de schijn van partijdigheid gewekt. Voor de bond was dat de druppel die de emmer deed overlopen, samen met de theatraliteit van zijn optredens."

"Zelf zei hij daar eens over: "Get out of the kitchen if you can't stand the heat." Wel, de bond heeft hem nu toch maar uit de keuken gezet voor hij zichzelf zwaar zou hebben verbrand", aldus Vandenbempt over het ontslag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

Ja
88%
Nee
13%
(80 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws