UPDATE: Anderlecht staat dichtbij akkoord met spelers over één maandloon

UPDATE: Anderlecht staat dichtbij akkoord met spelers over één maandloon

23-03-2020 14:36 Laatste update: 15:45
21

De gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Ook bij RSC Anderlecht voelt men de impact van het virus. De spelers moeten onder meer inleveren op hun loon. Volgens CEO Karel Van Eetvelt doen ze dat met dank aan Vincent Kompany.

Bij Anderlecht moet een deel van het personeel terugvallen op technisch werkloosheid. Voor de spelers vond men in Brussel een andere oplossing. "Dat hadden we met de spelers ook kunnen doen, maar dat houdt enkele risico's in. Daarom kiezen we ervoor dat ze tijdelijk een niet onbelangrijk deel van hun loon inleveren”, aldus Van Eetvelt bij Sporza.

Volgens de CEO van Anderlecht gingen de spelers akkoord met het voorstel van de club met dank aan Kompany. “Ik ben heel blij dat de solidariteit ook bij de spelers groot is. Zij beseffen ook hoe ernstig de situatie is en ze zijn onder de indruk van de solidariteit die de rest van het personeel toont. De rol van Vincent is hierin ook cruciaal. Hij staat tussen de spelers en kan hen rechtstreeks aanspreken."

Financieel krijgt Anderlecht door het coronavirus een klap te verwerken, maar de besparingen zijn volgens Van Eetvelt niet voor niets. “Met deze maatregelen besparen we toch minstens een paar miljoen euro."

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat RSC Anderlecht dichtbij een akkoord staat met de spelers om de kosten te reduceren. Door de coronacrisis heeft ook paars-wit het financieel moeilijk. CEO Karel Van Eetvelt liet eerder al weten dat Vincent Kompany een grote rol speelt in de situatie. De spelers zouden nu één maandloon laten vallen. “Een akkoord nadert”, klinkt het bij Anderlecht. “De spelers zijn bereid om solidair te zijn.”