De fauw: Best zou zijn dat we focus op nieuwe voorbereiding en seizoen leggen

De fauw: "Best zou zijn dat we focus op nieuwe voorbereiding en seizoen leggen"

22-03-2020 13:11
2

De Pro League onthoudt zich voorlopig van een beslissing over het vervolg van de Belgische competitie. Voorzitter Peter Croonen gaf eerder aan dat er in eerste instantie wordt afgewacht hoe de corona-epidemie zich verder ontwikkelt. Davy De fauw (Zulte Waregem) hoopt dat er snel een antwoord komt.

"Voor mij is het heel duidelijk: voetbal is een bijzaak geworden", spreekt De fauw zich bij Het Laatste Nieuws allereerst uit over de impact van de huidige crisis. "Misschien moeten we nog de laatste speeldag spelen om de reguliere competitie af te kunnen sluiten, maar de Play-Offs mogen ze van mij laten vallen. Zeker Play-Off 2, dat verlieslatend is", is De fauw duidelijk.

"Bij Play-Off 1 snap ik dat er nog twijfel zou zijn", zet de aanvoerder van Zulte Waregem de deur nog op een kier. "Daar staan nog Europese tickets op het spel. Maar het beste zou zijn dat we de focus op een nieuwe voorbereiding en een nieuw seizoen kunnen leggen. Dat we met z’n allen opnieuw kunnen beginnen. Gezond", besluit De fauw hoopvol.

Voorlopig blijft het dus koffiedik kijken of en wanneer de competitie zal hervatten. Vast staat nu al dat er tot en met eind april niet gevoetbald wordt in ons land.