Croonen neemt geen standpunt in over einde van competitie: Vier opties op tafel

Croonen neemt geen standpunt in over einde van competitie: "Vier opties op tafel"

21-03-2020 11:58
8

Nu de corona-epidemie volop woedt, stelt de Belgische voetbalfan zich de vraag of het seizoen wel nog afgewerkt kan worden. De voorzitter van de Pro League, Peter Croonen, is alle speculatie inmiddels beu. Hij vraagt de voetballiefhebbers en betrokkenen om geduld op te brengen.

"Wat brengt het ons vooruit om de scenario's op te stapelen en zich te verliezen in het emotionele, enkel en alleen op basis van beslissingen die niet aangepast zullen zijn aan de dag zelf?", vraagt Croonen zich af bij La Meuse. "In samenspraak met de clubs hebben we de keuze gemaakt om strikt theoretische discussies te vermijden."

"Momenteel staan de zaken er simpel voor: 1) Er is plaats om het seizoen te hervatten en af te sluiten op een min of meer normale manier. 2) We moeten Play-Off 1 en 2 inkorten volgens een modus operandi waar nog niemand zich in heeft verdiept. 3) We werken nog enkel de laatste speeldag van de reguliere competitie af en we gaan de finale van de Beker en de titelmatch van Eerste Klasse B in hetzelfde weekend organiseren. 4) We spelen niet verder en we lichten ons in over het verdict", somt Croonen de mogelijkheden op.

"Ik herhaal: we gaan geen energie verspillen aan futuliteiten die we elke van de komende dag zullen beleven. Soms zeg ik mezelf dat de constante vraag over het al dan niet hervatten van de competitie grenst aan onfatsoenlijkheid. Tot en met 5 april moet iedereen er dus mee stoppen. Daarna gaan we ons informeren, op voorwaarde dat we ons mogen informeren", besluit Croonen voorzichtig.