Brugse verhaal van Letica krijgt nog vervelend staartje: rijverbod en boete

Brugse verhaal van Letica krijgt nog vervelend staartje: rijverbod en boete

13-03-2020 20:29 Laatste update: 20:37
4

Karlo Letica zal anderhalve week niet met de auto mogen rijden. De Kroatische doelman werd veroordeeld in een Brugse rechtbank. Momenteel komt Letica op huurbasis uit voor het Italiaanse SPAL, maar tot vorig seizoen behoorde hij tot de kern van Club Brugge.

Het Laatste Nieuws weet dat de politierechter Letica een rijverbod van elf dagen heeft opgelegd. Bovendien moet hij een boete van 400 euro betalen. Letica krijgt die straf omdat hij in zijn Brugse periode 81 kilometer per uur reed in de bebouwde kom van Brugge. Dat was te gortig om een minnelijke schikking te regelen.

Letica liet zich verdedigen door advocaat Walter Van Steenbrugge en die liet zich tijdens de uitspraak enkele opvallende quotes ontvallen. "Ik wil u vragen om hem een gele kaart te geven", verwees de meester in eerste instantie met een knipoog naar het voetballeven van Letica.

Nadien vroeg Van Steenbrugge om (opmerkelijke) verzachtende omstandigheden. "Die jonge voetballers krijgen een grote auto. Meestal hebben ze ook grote voeten", klonk zijn pleidooi. "Zijn periode bij Club Brugge is niet zo goed afgelopen. Momenteel staat er een betere doelman tussen de palen", verwees hij nog naar Simon Mignolet.