Play-Off 1 en de degradatiestrijd, de mogelijke scenario's op speeldag 30

Play-Off 1 en de degradatiestrijd, de mogelijke scenario's op speeldag 30

07-03-2020 22:00 Laatste update: 22:45
11

De reguliere competitie van de Jupiler Pro League blijft spannend tot en met speeldag 30. Pas op de slotspeeldag valt de beslissing over het laatste Play-Off 1-ticket en in de degradatiestrijd. Dit zijn de mogelijke scenario's.

KV Mechelen morste zaterdag met de punten. Thuis tegen KAS Eupen kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Toch begint Malinwa aan de laatste speeldag op plaats zes. Dat heeft alles te maken met het doelpuntensaldo. Genk won met 2-4 van KV Oostende. Beide ploegen staan daardoor op +3, maar KV Mechelen maakte één goal meer. Ook Anderlecht dat met 7-0 won van Zulte Waregem mag blijven dromen van Play-Off 1.

KV Mechelen mag Play-Off 1 in als …
het minstens een punt pakt bij Genk op de slotspeeldag

KRC Genk mag Play-Off in als …
het wint van KV Mechelen op de slotspeeldag

RSC Anderlecht mag Play-Off 1 als …
Het wint van STVV en Genk – Mecheken eindigt op een draw

Oostende versus Waasland-Beveren
Onderin is Cercle Brugge sinds zaterdag zeker van het behoud. Het verloor de Brugse derby tegen Club Brugge, maar zag ook concurrenten Oostende en Waasland-Beveren de boot ingaan. Die twee laatste clubs beslissen op de slotspeeldag wie er zakt.

KV Oostende trekt naar Cercle Brugge. Terwijl Waasland-Beveren KAA Gent ontvangt. De kloof tussen KVO en Waasland-Beveren bedraagt momenteel twee punten. Er is maar één scenario voor Waasland-Beveren mogelijk om zich te redden. De Waaslanders moeten winnen KV Oostende moet verliezen. In alle andere gevallen blijft KV Oostende nog een jaar langer in de Jupiler Pro League.