Update: Anderlecht komt met reactie over schulden bij de gemeente

Update: Anderlecht komt met reactie over schulden bij de gemeente

06-03-2020 11:15 Laatste update: 11:23
38

De financiële situatie van RSC Anderlecht ziet er niet rooskleurig uit. Paars-wit draait al enkele jaren verlies, bovendien krijgt het ook niet alle facturen betaald. La Dernière Heure komt met onheilspellende berichten naar buiten.

De krant schrijft namelijk dat Anderlecht een rechtszaak moet vrezen na enkele achterstallige betalingen. Zo moet de gemeente Anderlecht van paars-wit nog 800.000 euro krijgen naar aanleiding van een uitbreiding van het oefencentrum, eentje die al dateert uit het tijdperk-Roger Vanden Stock. "We hebben meerdere rappels gestuurd naar Anderlecht, maar die worden door de club gewoon genegeerd", aldus burgemeester Eric Tomas. "

De facturen dateren al van 2018 nota bene, toch betaalde Anderlecht haar eigen gemeente nog niet. "We hebben daarom op 3 maart een aangetekend schrijven gestuurd opdat de som binnen de maand betaald wordt. Als dat niet gebeurt, zullen we de zaak voor de rechtbank brengen", besluit de burgemeester van Anderlecht.

Update: Anderlecht heeft inmiddels ook zelf gereageerd op het bericht. "RSCA onderhoudt uitstekende relaties met de gemeente", wordt daar verteld. "Club en gemeente hebben regelmatig overleg. Ook dit dossier zal eerstdaags besproken worden met het gemeentebestuur."