Clement over vertrek bij KRC Genk: Ik moest altijd iemand pijn doen

Clement over vertrek bij KRC Genk: "Ik moest altijd iemand pijn doen"

Gepubliceerd: zaterdag 29 februari 2020 om 14:00za 29-02-2020 om 14:00

Philippe Clement moet zondag terugkeren naar de Luminus Arena voor de clash met KRC Genk. Dat wordt emotioneel voor hem, want vorig seizoen speelde hij nog kampioen met Genk. In de zomer vertrok hij naar Club Brugge. 

Clement kreeg in de zomer een lastig dilemma. "Het kwam zover dat ik op een bepaald ogenblik gewoon naar het buitenland wilde trekken, want als ik voor Genk óf Club koos, zou ik mensen die ik graag heb altijd pijn doen. Op dinsdag heb ik met Genk gepraat, op woensdag met Club, op donderdag met een buitenlandse ploeg. Maar na tien minuten wist ik al dat het Racing of Brugge zou worden."

Uiteindelijk werd het dus Club Brugge. "Met Racing hadden we net de titel gepakt, dus konden we niet meer beter doen, misschien was dat wel het meest doorslaggevende. Als ik naar Club trok, kreeg ik de kans om op twee verschillende plaatsen na mekaar kampioen te worden. Zoiets komt niet vaak voor."

Clement denkt wel dat hij een mooi onthaal krijgt in Genk. "Ik kan dat moeilijk inschatten, maar ik denk dat het een positief onthaal wordt. Ik snap wel dat er ontgoocheling was bij mijn vertrek, maar de band met Genk is intussen weer even sterk als voordien. Ik verwacht niet dat de Genk-fans voor mij zullen supporteren, want ik ben coach van de tegenstander. Maar samen hebben we vorig seizoen iets unieks klaargespeeld."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie gaat de match winnen?

(724 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws