Veel geloof in Kompany bij Anderlecht: Veel ploegen zullen grote ogen trekken

Veel geloof in Kompany bij Anderlecht: "Veel ploegen zullen grote ogen trekken"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 07:43vr 28-02-2020 om 07:43

RSC Anderlecht slaagde er deze winter in om Marko Pjaca naar België te halen. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Juventus, waar hij niet wist door te breken. Om Pjaca te overtuigen deed Anderlecht beroep op één man: Vincent Kompany.

"Hij belde me, plots", herinnert Pjaca zich in Het Laatste Nieuws. "Geen idee wie ik aan de lijn had. 't Bleek Vincent Kompany te zijn. Toen hij mij het project van Anderlecht uit de doeken deed, heb ik niet getwijfeld", vertelt de Kroaat.

"Kompany vroeg eerst hoe het met mij gesteld was. Hoe ik me fysiek en mentaal voelde na die blessures, hoe ik er conditioneel aan toe was ook. Nadien lichtte hij zijn plannen toe, zijn ideeën zijn heel helder", klinkt het.

Pjaca werd uiteindelijk ook overhaald door Kompany. "Het voetbal is een universele taal en we begrepen elkaar meteen. De aanvallende speelstijl sprak mij heel erg aan. Eens we al zijn ideeën op het veld kunnen vertalen, zullen veel ploegen grote ogen trekken. We hadden het ook over de manier waarop hij mij zag functioneren. Hij weet dat ik het liefst vanaf links speel, maar ik ben polyvalent. Ik kan de ploeg op alle offensieve posities iets bijbrengen", besluit Pjaca.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws