Leganés krijgt onverwachte steun na Braithwaite-transfer: 'Inderdaad oneerlijk'

Leganés krijgt onverwachte steun na Braithwaite-transfer: 'Inderdaad oneerlijk'

21-02-2020 15:15
0

De transfer van Martin Braithwaite naar Barcelona maakt de tongen los in Spanje. De Catalanen mochten Braithwaite buiten de transferperiode om halen vanwege een aantal langdurige blessures, maar Leganés zit nu met de gebakken peren.

De club uit Madrid had een afkoopsom van zeventien miljoen euro in het contract van Braithwaite staan en dat betaalde Barcelona om de Deen naar Camp Nou te halen. Leganés stond machteloos, maar mag nu zelf geen vervanger meer halen. De club strijdt dit seizoen tegen degradatie en is boos. "We vinden dat de regels goed bestudeerd moeten worden", laat nu ook Barça-president Josep Maria Bartomeu optekenen in diverse Spaanse media. "Het is oneerlijk dat Leganés nu niemand kan halen."

De overstap van de Deen werd met opgetrokken wenkbrauwen ontvangen door voetbalanalisten in Spanje, maar Bartomeu voorziet een belangrijke rol voor Braithwaite. "Wij denken dat hij van waarde voor ons kan zijn bij het winnen van de twee prijzen die we nog kunnen pakken (de Liga en de Champions League, red.). We hopen dat hij snel kan debuteren en hij gaat in de toekomst belangrijk voor ons zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie