Thorup gelooft in kansen KAA Gent: “Anders blijf je beter thuis”

Thorup gelooft in kansen KAA Gent: “Anders blijf je beter thuis”

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 23:14wo 19-02-2020 om 23:14

KAA Gent neemt het in de Europa League donderdagavond op tegen AS Roma. Coach Jess Thorup laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de Europese confrontatie.

KAA Gent legt tot nu toe een mooi Europees parcours af. “Zo zijn we toch maar mooi ongeslagen groepswinnaar geworden en nu staan we voor een topduel tegen een grote Italiaanse club”, vertelt Thorup.

AS Roma zit in een dipje. “De voorbije weken haalden ze misschien mindere resultaten maar het blijft AS Roma. We moeten sowieso proberen te scoren in de heenwedstrijd. Dit is de eerste helft van een dubbel duel.”

Thorup gelooft in de kansen van KAA Gent. “Het is fijn als veel mensen in ons geloven. Maar wij denken ook dat alles mogelijk is, anders blijf je beter thuis. De top-20 van Europese topclubs qua spelerslonen, daar vind je AS Roma rond plaats 14.”

“En op papier zou je ons dus weinig kansen toedichten”, vervolgt Thorup. “Maar na vier zeges en één gelijkspel én bovendien de voorbije maanden mooie prestaties te hebben geleverd in Europa, hebben we veel vertrouwen en dat willen we ook in Rome tonen.”

Geen vertrouwen
AS Roma kampt met een vertrouwensprobleem. “We hebben AS Roma intensief gescout. Ik was vorig weekend ook aanwezig tijdens hun match tegen Atalanta. Als je hen individueel analyseert, merk je dat ze topspelers hebben. Maar de laatste tijd hebben ze nog niet veel kunnen winnen.”

“In voetbal is vertrouwen echter belangrijk en dat missen ze momenteel. Maar ik ben niet zo bezig met hun vormcurve. Ik focus liever op mijn team en hoe we hier een goed resultaat kunnen boeken”, besluit de Deense oefenmeester.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws