Dury: We zijn al een tijdje in mindere doen, bepaalde jongens zijn minder scherp

Dury: "We zijn al een tijdje in mindere doen, bepaalde jongens zijn minder scherp"

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 23:13zo 16-02-2020 om 23:13

Zulte Waregem kreeg zondagavond een ferme klap in de strijd om Play-Off 1. Een thuiswedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft in de reguliere competitie, leek een must-win. Essevee ging echter onderuit: 1-2. Francky Dury beseft dat zijn ploeg daarmee een erg slechte zaak doet.

"We misten vanavond balans in het team", probeert Dury het verlies van zijn troepen uit te leggen bij Sporza. "Marcq en Seck kunnen een bal recupereren, maar die waren er nu niet bij. Voor ons is dat net iets te veel. Als je dan ook nog eens op achterstand komt, moet je iets forceren en dat is niet gemakkelijk tegen dit Moeskroen."

"We zijn al een tijdje in mindere doen. Vorige week in Charleroi was het ook al het geval. Bepaalde jongens zijn minder scherp", beseft Dury. "Ofwel laat je ze dan aan de kant, maar je weet niet of hun vervangers het beter gaan doen, ofwel laat je hen staan en hoop je dat ze weer beginnen te scoren."

Alles kan nog
Door de nederlaag blijft Zulte Waregem hangen op 34 punten. Dat zijn er vier minder dan KRC Genk. Met nog vier speeldagen te gaan wordt dat een lastige opgave. "We moeten wel blijven geloven in Play-Off 1", blijft Dury evenwel strijdvaardig. "Als we dat niet doen, zijn we geen sportmannen. Het kan allemaal snel veranderen in voetbal."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Haalt Zulte Waregem Play-Off 1 nog?

(60 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws