NAC verbijstert voetbalwereld opnieuw en knikkert na PSV ook AZ uit de beker

NAC verbijstert voetbalwereld opnieuw en knikkert na PSV ook AZ uit de beker

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 20:30wo 12-02-2020 om 20:30

NAC Breda heeft woensdagavond wederom een bekersensatie gerealiseerd in Nederland. Na PSV moest ook AZ eraan geloven tegen de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie: de ploeg van trainer Peter Hyballa speelde gedurfd in Alkmaar en met name Robin Schouten werd beloond voor zijn lef.

Hyballa had vijf verdedigers opgesteld, maar NAC probeerde agressief druk te zetten en vooruit te verdedigen daar waar mogelijk. Die speelwijze leverde een aantrekkelijke, open eerste helft op met kansen aan beide zijden. Myron Boadu, Thomas Ouwejan en Fredrik Midtsjö kregen de grootste mogelijkheden namens de thuisploeg, Schouten liet na om NAC op 0-1 te zetten.

De rechtsback herpakte zich echter na zijn reuzenkans en leidde even later alsnog de openingstreffer in, na opnieuw een rush over rechts: Mounir El Allouchi haalde de trekker over en Jonas Svensson gaf de bal een ongelukkig tikje mee. Ook in de tweede helft was het smullen geblazen en Schouten greep wederom de hoofdrol. Na enkele speldenprikjes over en weer zag de rechtsback kans om het hele veld over te sprinten en Marco Bizot in de lange hoek te verrassen: 0-2.

AZ oogde verbijsterd en wist nauwelijks iets af te dwingen. Kort na de treffer van Schouten kwam het echter alsnog terug in de wedstrijd, dankzij een bevlieging van Oussama Idrissi: de linksbuiten probeerde het eens van grote afstand en liet de bal perfect in de verre kruising vliegen. NAC kwam nu met de rug tegen de muur te staan. Met name Jan Paul van Hecke moest meerdere malen ingrijpen en doelman Nick Olij had mazzel dat een voorzet van Yukinari Sugawara tegen de paal dwarrelde.

NAC bleef echter loeren op de definitieve beslissing in de tegenaanval en werd daar ook voor beloond. De 1-3 werd eerst nog voorkomen door een onnavolgbare reddingsactie van Svensson op de lijn, maar viel drie minuten voor tijd alsnog: Javi Noblejas ging mee naar voren, slalomde voorbij Jordy Clasie en Stijn Wuytens en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Hyballa en de zijnen mogen zich nu opmaken voor een krachtmeting met sc Heerenveen of Feyenoord in de halve finale.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws