Grote en kleine clubs ruziën over TV-contract, kritiek op Genk-voorzitter

Grote en kleine clubs ruziën over TV-contract, kritiek op Genk-voorzitter

07-02-2020 20:44
7

De Pro League heeft opnieuw geen akkoord bereikt over het nieuwe TV-contract in het Belgische voetbal. De grens van honderd miljoen euro is wel bereikt, maar er bestaan onenigheden over de verdeelsleutel.

De verdeelsleutel zorgt naar verluidt nog voor wrevelt ussen de grote en kleine clubs. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De G5-clubs willen de twintig extra miljoen na het vorige mediacontract onder elkaar verdelen, waar de kleinere clubs dan weer niet mee akkoord gaan.

Zij hopen nog minstens twintig procent van dat bedrag onder elkaar opsplitsen. Een akkoord is er dus nog niet en de verdeeldheid lijkt ook bijzonder groot te zijn. Op 21 februari zitten de clubs weer samen rond de tafel om alles te bespreken. CEO Pierre François van de Pro League is alvast niet tevreden.

Hij haalde hard uit naar Peter Croonen, voorzitter van de Pro League én KRC Genk. "Wat ik altijd aan zijn voorganger Roger Vanden Stock heb bewonderd is het enthousiasme waarmee hij het belang van álle clubs vooropstelde in de onderhandelingen. Dat is iets wat ik vandaag jammer genoeg heb gemist bij voorzitter Peter Croonen."

"Soms heb ik het gevoel dat het voor de clubs steeds moeilijker wordt om het algemene belang boven het eigenbelang te stellen", vertelt hij. "Rekening houdend met de aanbiedingen die we ontvangen hebben, vind ik dat erg jammer. Ik hoop dat ik op 21 februari minder pessimistisch zal klinken als vandaag."