KV Kortrijk baalt na bekernederlaag: De beste ploeg gaat niet door

KV Kortrijk baalt na bekernederlaag: "De beste ploeg gaat niet door"

07-02-2020 10:00
14

Antwerp heeft zich kunnen plaatsen voor de finale van de Croky Cup. Het versloeg KV Kortrijk met 0-1. Thuisspeler Julien De Sart was na de partij bijzonder ontgoocheld.

"We verdienden die finale", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. Het is niet de beste ploeg die doorgaat. Het is toch zo frustrerend dat we in het slotkwartier drie, vier keer de bal in doel leken te trappen, maar elke keer weer stond daar ergens een verdedigend been om de bal van de lijn te vegen."

KV Kortrijk werd ook deze keer weer genekt door een penalty. "Dat was de elfde penalty die we tegen kregen. Ik ben zeker dat als we hadden gelijkgemaakt, we er ook over zouden zijn gegaan. Wij toonden duidelijk meer zin om te winnen, onze gretigheid was veel groter. Het laatste kwartier kampeerden ze met zijn allen in hun strafschopgebied en wij misten dat beetje geluk dat dan nodig is om die bal over de doellijn te krijgen."

Zijn broer Alexis De Sart speelt dus wél de finale. "Ik zal maar gaan supporteren voor mijn broer, zeker? We spraken met het hele gezin af dat we naar de Heizel zouden gaan, want één van ons stond altijd in de finale. Helaas ben ik dat niet."