Kortrijk pakt drie punten tegen Standard na heerlijke tweede helft

31-01-2020 22:20
15

KV Kortrijk blijft maar overtuigen. Na de goede bekerprestatie tegen Antwerp en het gelijkspel tegen Club Brugge wist het nu ook punten te sprokkelen tegen Standard. In eigen huis won het met 3-1.

Het mocht dan wel transfer deadline day zijn, er werd toch gevoetbald in de Jupiler Pro League. Na het knappe gelijkspel tegen Club Brugge mochten de Kortrijkzanen Standard ontvangen. Ook Standard wist afgelopen speeldag een achterstand nog om te zetten.

Ondanks de vertrouwensboost voor beide teams, kregen we niet meteen een spektakelwedstrijd te zien. Beide ploegen konden enkele kansjes bij elkaar sprokkelen, KVK stond ook het dichts bij een doelpunt. De Sart besloot echter op Bodart.

Aan de overzijde kon Amallah ook nog voor gevaar zorgen, maar een doelpunt werd er niet gescoord.

Na de rust was het dan toch raak voor KVK. Na zijn gemiste kans in de eerste helft herstelde hij zichzelf door in de tweede wél te scoren. Met een ver schot verschalkte hij de doelman van Standard.

Dolle minuten
We kregen meteen enkele dolle minuten, want niet veel later wist KVK opnieuw te scoren. Een voorzet vanop rechts werd door debutant Eden Shamir ongelukkig in eigen doel gewerkt. Niet veel later wist Stojan Jovanovic opnieuw te scoren, zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

KVK mocht dan wel heer en meester zijn, het knokte zich zoals het de voorbije maanden wel vaker deed terug in de wedstrijd. Het kon daarbij rekenen op een flits van Mehdi Carcela, die voor de aansluitingstreffer kon zorgen.

Die aansluitingstreffer volstond echter niet om ook helemaal weer terug in de partij te komen. Nieuweling Moffi, die nu al goed op weg lijkt om een revelatie te worden, deed twintig minuten voor tijd de boeken toe met de 3-1.