Messi 'had niets nodig' van Ronaldinho bij Barcelona: 'Leo heeft alles'

Messi 'had niets nodig' van Ronaldinho bij Barcelona: 'Leo heeft alles'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 09:01vr 17-01-2020 om 09:01

Ronaldinho kwam in 2003 naar FC Barcelona en zag daar hoe Lionel Messi doorbrak onder trainer Frank Rijkaard. De Braziliaan praat vol lof over Messi én Rijkaard.

Een jonge Lionel Messi veroverde langzaam een plaats in het elftal van FC Barcelona toen Ronaldinho daar de absolute smaakmaker was. Toch hoefde Messi weinig te leren van Ronaldinho. "Toen ik bij Barcelona kwam werd er al gepraat over Messi. Leo heeft alles, hij had niets van mij nodig", aldus de Braziliaan in gesprek met Marca.

Messi ontwikkelde zich snel in Camp Nou en de klik met Ronaldinho was ook al direct aanwezig. "We waren altijd heel close. Hij leerde mij Spaans en ik leerde hem Portugees, maar aan de bal begrepen we elkaar perfect."

Ronaldinho en Messi speelden in Barcelona samen onder trainer Frank Rijkaard, die op veel lof van Ronaldinho kan rekenen. "Hij was een geweldige coach, een hele rustige man, de beste waar ik ooit mee gewerkt heb. Hij wist alles omdat hij zelf op het hoogste niveau heeft gespeeld en dat maakte het makkelijk voor ons."

"Hij gaf me veel vrijheid om het spel te spelen", vervolgt Ronaldinho over de Nederlander. "Als we de bal niet hadden dan waren er ook verplichtingen, maar als we de bal hadden dan voelde ik me volledig vrij dankzij hem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws