‘Vanaken en Mignolet zijn rolmodellen voor spelers die hogerop willen’

‘Vanaken en Mignolet zijn rolmodellen voor spelers die hogerop willen’

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 22:47do 16-01-2020 om 22:47

Club Brugge heeft goed geboerd op het gala van de Gouden Schoen. Philippe Clement blikt tevreden terug en is vooral blij met de mentaliteit van zijn aangeprezen toppers.

Het feestgedruis was nog maar net afgelopen of Clement mocht de pers alweer te woord staan. "Hans is nog verbeterd, dat geeft al iets aan", was Clement vol lof over winnaar Hans Vanaken bij Sporza. Ook de bescheidenheid van de middenvelder werd geprezen. "Ik moet me geen zorgen maken dat hij naast zijn schoenen gaat lopen en minder gaat presteren, dat zal bij hem niet het geval zijn. Hans is heel nuchter en intelligent."

Ook die andere sterkhouder van Club die in de prijzen viel wordt bewierookt door Clement. Met Simon Mignolet heef Club Brugge nu ook de beste doelman in huis. "Hij is heel belangrijk voor de club. Niet alleen door zijn prestaties, maar ook door zijn persoonlijkheid en uitstraling", vertelt Clement.

Zowel Vanaken als Mignolet nemen de rol van rolmodel op zich in de kleedkamer. Clement ziet het allemaal graag gebeuren. "Het is een plezier om met zo een jongens te werken. Het zijn rolmodellen voor andere spelers die de ambitie hebben om in een grotere competitie aan de slag te gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Vanaken als een natuurlijke leider bij Club brugge?

(108 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws