OFFICIEEL: Van Eetvelt nieuwe CEO bij Anderlecht,  Vandenhaute adviseur

OFFICIEEL: Van Eetvelt nieuwe CEO bij Anderlecht, Vandenhaute adviseur

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 13:00di 14-01-2020 om 13:00

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 14:01di 14-01-2020 om 14:01

Groot nieuws bij RSC Anderlecht. Karel Van Eetvelt wordt de nieuwe CEO van paars-wit. Wouter Vandenhaute wordt dan weer adviseur bij Anderlecht. Dat meldt Sporza.

Karel Van Eetvelt is de huidige grote baas van Febelfin. Nu wordt hij de CEO van Anderlecht. Wouter Vandenhaute is dan weer de man achter mediaholding De Vijver. In het Lotto Park krijgt hij een adviserende rol. In 2017 wilde Vandenhaute Anderlecht zelf nog overnemen. Toen ging Marc Coucke met paars-wit aan de haal. Nu moet Vandenhaute Coucke helpen om Anderlecht er weer bovenop te krijgen. 

Daar stopt het nieuws niet. De Raad van Bestuur krijgt ook een make-over. Volgens Sporza komen er twee onafhankelijke bestuurders. Dat zijn niet de minste namen. Het zou gaan om Patrick Lefevere, de ploegmanager van wielerteam Deceuninck-Quick Step, en Philippe Close, de burgemeester van Brussel.

Michael Verschueren verliest volgens Het Laatste Nieuws zijn plaats in de Raad van Bestuur. Of hij nog een toekomst heeft binnen Anderlecht is nog niet duidelijk. 

Update: RSC Anderlecht heeft ondertussen bevestigd dat de paleisrevolutie een feit is. 'Karel Van Eetvelt is door de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht aangesteld als de nieuwe CEO van de club. Wouter Vandenhaute gaat aan de slag als extern adviseur van de CEO. Met de Brusselse burgemeester Philippe Close en Patrick Lefevere krijgt de Raad van Bestuur er ook twee extra onafhankelijke leden bij', laat Anderlecht weten. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws