Breaking news

'Benavente kan na enkele maanden al terug vertrekken bij Antwerp'

Vercauteren hamert op realisme bij Anderlecht: We hebben resultaten nodig

Vercauteren hamert op realisme bij Anderlecht: "We hebben resultaten nodig"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 22:51ma 13-01-2020 om 22:51

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 22:54ma 13-01-2020 om 22:54

Frank Vercauteren moet de komende maanden proberen om met RSC Anderlecht een Europees ticket te bemachtigen. De coach van paars-wit beseft dat de opdracht aartsmoeilijk wordt. Vercauteren predikt dan ook realisme. Hij beseft dat Anderlecht vooral punten moet pakken.

"Ik volg nog steeds dezelfde aanpak, want ik ben een kind van Anderlecht. Ik weet dat deze club altijd goed moet spelen én winnen. Altijd!", vertelde de coach van paars-wit aan Het Laatste Nieuws. "Maar in andere clubs waar ik doorheen de jaren werkte, waren de eisen en verwachtingen anders. Toen moest ik me aanpassen."

"Als het is om te spelen zoals Barcelona, maar drie keer de bal te verliezen en te constateren dat je bij de rust 0-3 achter staat, heeft het weinig zin. In dat geval moet je je prioriteiten kennen. Maar bij Anderlecht is de filosofie altijd aanwezig. Een coach die zich daar niet aan houdt, pleegt zelfmoord. Ik hou van mooi voetbal, maar ik weet ook dat we resultaten nodig hebben bij Anderlecht. Dit is waar we naartoe werken", besloot Vercauteren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws