Vormer slaat mea culpa bij Club Brugge: Mentaal is dat niet simpel

Vormer slaat mea culpa bij Club Brugge: "Mentaal is dat niet simpel"

07-01-2020 10:45
4

Club Brugge heeft bij de winterstop een comfortabele voorsprong op de concurrentie. Ruud Vormer weet echter dat er nog gevaar dreigt. Club pakt sommige wedstrijden te gemakkelijk op, zo weet de Nederlander.

Zelf heeft Vormer daar ook soms last van. "We mogen zeker niet verslappen. Of denken dat we wel gaan winnen. Want dat had ik in de beker op Oostende. Ik ging ervan uit dat het wel goed zou komen. Dat we aan zeventig of tachtig procent ook wel gingen winnen. Niet dus. Je moet áltijd gefocust zijn", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Die match was voor Vormer echt geen pretje. "Ik had het lastig in Oostende. Omdat we zoveel wedstrijden spelen. Mentaal is dat niet altijd simpel. Iedere dag weer moet je het maximale zien op te brengen. Dan heb je het op een bepaald moment wel eens moeilijker. Da's dus het gevaar de komende maanden. We moeten gas blijven geven, erover waken dat we niet indommelen."

Vormer waarschuwt dan ook zijn ploegmaats. "Kijk, de grootste tegenstander of vijand van Club, is Club Brugge. Als we niet gaan doen wat de technische staf van ons verlangt en als we het te gemakkelijk gaan opvatten, dan kom je in de problemen. Zeker gezien ons programma. Met Genk uit, Standard uit en Anderlecht uit, wachten ons nog moeilijke wedstrijden. Die win je niet zomaar."