Raes en co: Al heel wat seizoenen één der fijnste voetballers op onze velden

Raes en co: "Al heel wat seizoenen één der fijnste voetballers op onze velden"

05-01-2020 10:51 Laatste update: 11:46
19

2020 is van start gegaan, dat betekent dat we een decennium afgerond hebben. De voorbije tien jaar passeerden heel wat uitstekende voetballers in de Jupiler Pro League. Om daar de twee beste middenvelders uit te pikken, is geen sinecure, maar de Sporza-redactie probeert het toch.

Als verdedigende middenvelder krijgt Cheikhou Kouyaté zijn kans. "Een wonder der natuur", vindt Peter Vandenbempt van de oud-speler van RSC Anderlecht. "Fysiek onuitputtelijk vermogen, maar ook een sleutelspeler in de titel onder Hasi, die hem doorschoof naar het middenveld." Eddy Demarez gaat daarmee akkoord. "Hij heeft uitschuifbare benen en is technisch uitstekend. Hij combineert alles wat een goeie "controleur" moet hebben. Biglia en Ndidi zet ik daar een trapje onder."

"Met Biglia, Dendoncker, Kouyaté en zelfs Trebel heeft Anderlecht veel talent op deze positie gehad", pikt Stef Wijnants in. "Aanvankelijk leek Kouyaté zijn carrière als centrale verdediger te maken, maar een ingreep van Hasi maakte van hem een verdedigende middenvelder. Op deze positie heeft hij in de Premier League al een mooie carrière bij elkaar gevoetbald."

Het doorzicht van Vanaken
Terwijl Kouyaté zich fysiek mag uitleven op het fictieve middenveld, moet Hans Vanaken zijn technische vermogen laten spreken. "Vanaken is al heel wat seizoenen een der fijnste voetballers op onze velden", geeft Frank Raes zijn mening. "Goede voeten, snel inzicht, sterk met de kop, een groot loopvermogen én groot scorend vermogen. Hij ziet de openingen voor ze er zijn." 

Peter Vandenbempt kan dat enkel beamen. "Elk jaar is hij een beetje beter en meer beslissend als betrouwbaar kompas waarop het sterke Club Brugge vaart: vista, techniek, mentaliteit en scorend vermogen. Een zeer blinkende Gouden Schoen, het betere werk op onze velden", klinkt ook de radioman vol lof.