David keert terug bij KAA Gent: Dan had ik misschien wel gescoord

David keert terug bij KAA Gent: "Dan had ik misschien wel gescoord"

23-12-2019 12:00
2

Jonathan David maakte zondag terug zijn opwachting bij KAA Gent. De Canadees zat enkele weken in zijn thuisland na de dood van zijn moeder. Nu is hij klaar om terug alles te geven in de Ghelamco Arena.

"Dit was zeker niet mijn beste match van het jaar", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "In bepaalde fases voelde ik toch dat het me wat aan scherpte ontbrak. Ergens is dat natuurlijk wel logisch, maar ik denk dat ik anders misschien wel had gescoord vandaag."

David probeert de dood van zijn moeder nu te verwerken. "Ik genoot de voorbije dagen constant de steun van al mijn ploegmakkers, iedereen heeft me heel hartelijk verwelkomd op de club. Het leek wel alsof ik nooit was weggeweest."

David kan al meteen een voet in de 1-1, die uiteindelijk werd afgewerkt door Odjidja. "Schrijf die goal maar voor honderd procent op naam van Vadis, die echt netjes afwerkt. Ik deed in die fase gewoon wat ik moest doen."

Vlucht terug
David heeft nu nog één partij tegoed. Dan is het winterstop. "Ik zal van die break gebruik maken om even terug te keren naar huis. De vluchten
zijn vermoeiend, maar ik moet dit gewoon doen. Zeker in deze omstandigheden wil ik graag dicht bij mijn familie zijn. Maar eerst rest er ons nog een trip naar Standard. We ­zullen daar dan echt op de afspraak moeten zijn."