De Vries over malaise bij Lokeren: Het is niet gemakkelijk geweest

De Vries over malaise bij Lokeren: "Het is niet gemakkelijk geweest"

22-12-2019 09:38 Laatste update: 09:53

Louis De Vries moest voor een nieuwe wind zorgen bij Lokeren, maar voorlopig is het vooral kommer en kwel. Lokeren staat laatste in 1B, maar De Vries schiet niet in paniek.

"Het is niet gemakkelijk geweest", geeft hij aan bij Sporza"We zijn geconfronteerd geweest met een aantal ongelukkige zaken. De overname heeft lang aangesleept, waardoor we eigenlijk te laat klaar waren. Toen ik plotseling de leiding over de club kreeg, stonden de spelers letterlijk al op het veld voor een oefenwedstrijd. Zo was er te weinig tijd om bepaalde zaken, zoals de spelerskern, goed in te schatten."

Inmiddels is coach Glen De Boeck vervangen door Stijn Vreven. "Stijn heeft het niet gemakkelijk, omdat hij een groep in handen heeft gekregen die mentaal en fysiek niet op niveau was. Maar de coach heeft doorgeselecteerd in onze grote kern. Ik ben zeker dat hij het schip naar veiligere wateren zal leiden." 

Een nieuwe degradatie kan de doodsteek zijn voor Lokeren. "We zullen er alles aan doen om deze periode van verval zo snel mogelijk achter ons te laten. In het voetbal geloof ik niet in vijfjarenplannen: ik acht het mogelijk om in 3 jaar tijd van Lokeren opnieuw een volwaardige club te maken. Aan een slechte afloop of een nieuwe degradatie wil ik niet denken."