Vukovic (Genk) spreekt zich uit over terugkeer, alsook over Coucke en Vandevoordt

Vukovic (Genk) spreekt zich uit over terugkeer, alsook over Coucke en Vandevoordt

18-12-2019 17:50 Laatste update: 17:55
1

Danny Vukovic (34) is opnieuw in België om zijn revalidatie verder te zetten, nadat hij in augustus zijn achillespees afscheurde. De KRC Genk-doelman heeft nog een lange weg af te leggen, al verloopt de revalidatie voorspoedig.

"Ik zit op schema. De oefeningen die ik op Instagram postte, deed ik op een dun luchtmatrasje om de schokken tegen te gaan. Dezelfde oefeningen kan ik nog niet op een gewone grasmat uitvoeren. Tijdens de stage in Spanje, begin januari, zou dat wel moeten lukken", aldus Vukovic in Het Nieuwsblad.

Het zal echter nog een tijd duren vooraleer Vukovic met zijn ploegmakkers kan meetrainen. "Maar met de groep meetrainen is nog niet voor onmiddellijk. Over drie of vier maanden misschien. April of mei dus."

Mooie woorden voor collega's
Dit seizoen kregen de jonge Genk-doelmannen Gaetan Coucke en Maarten Vandevoordt hun kans in doel, met wisselend succes. "Ik had het er moeilijk mee dat ik de jongens niet kon helpen op het moment dat het team aan het afzien was. Al hebben we ook sterke momenten gekend en de belevenis in de Champions League was zeker positief."

"Sinds mijn terugkeer heb ik nog niet met hen gesproken, maar ik heb hen wel berichten gestuurd vanuit Australië. Ik bewonder hen allebei, want ze hebben in moeilijke omstandigheden getoond dat ze mentaal sterk staan", besluit Vukovic.