David is mentaal ontzettend sterk, maar hij gaat nu door een zware periode

"David is mentaal ontzettend sterk, maar hij gaat nu door een zware periode"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 17:38vr 13-12-2019 om 17:38

Zondag tegen KV Oostende zal KAA Gent het nog steeds zonder Jonathan David moeten zien te rooien. De Canadees vertrok zo'n week geleden halsoverkop naar zijn thuisland door het overlijden van zijn moeder. Komende week wordt David echter weer op de club verwacht. In welke toestand dat zal zijn, valt nog even af te wachten.

Jess Thorup brengt op de website van Gent een kleine update over de situatie rond David. "Ik heb Jonathan twee dagen geleden gesproken", vertelt Thorup. "Stijn Matthys ondersteunt hem in Canada zowel fysiek als mentaal. We krijgen dagelijks een update van hoe het met hem gaat via Stijn. Hij is mentaal een ontzettend sterke jongen, maar gaat nu door een zware periode."

"Als club willen we hem daarin ondersteunen en hem de tijd geven, maar zelf geeft hij aan dat hij er naar uitkijkt om terug bij de groep aan te sluiten", verklapt Thorup. "Op zondag is de begrafenis van zijn mama, maandag keert hij terug naar Gent en dan gaan we hem zo goed als mogelijk opvangen."

De match tegen Oostende haalt David dus zeker niet, maar mogelijk kan de aanvaller zijn terugkeer vieren op het veld van Club Brugge. Dat duel staat op zondag 22 december geprogrammeerd. Alles hangt natuurlijk af van de mentale gemoedsgesteldheid van David.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Speelt David volgens jou mee tegen Club Brugge?

Ja, als basisspeler
49%
Ja, als invaller
40%
Nee, dat komt te vroeg
11%
(180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws