Europa League: PSV verlaat EL met gelijkspel, Lazio verliest tegen Rennes

Europa League: PSV verlaat EL met gelijkspel, Lazio verliest tegen Rennes

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 21:13do 12-12-2019 om 21:13

Arsenal heeft na een knappe comeback bij Standard Luik de groepswinst gepakt in poule F van de Europa League. Eintracht Frankfurt moet genoegen nemen met plek twee. Voor Tonny Vilhena viel het doek met Krasnodar.

Groep B
Dynamo Kiev begon als nummer drie aan de avond, maar had nog kans om door te gaan. Dan moesten de Oekraïners wel winnen van Lugano en in die missie slaagde de ploeg niet: 1-1. Dat is overigens goed nieuws voor België, aangezien Oekraïne een belangrijke concurrent is op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Malmö FF pakte de groepswinst door een 1-0 zege op FC Kopenhagen, dat als nummer twee eindigt. Markus Rosenberg neemt zo op fraaie wijze afscheid bij de Zweden: hij is aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig.

Groep C
Krasnodar en Getafe maakten in een onderling duel uit wie zich voor de knockout-fase zou plaatsen. Door drie doelpunten in het laatste kwart van de wedstrijden trokken de Spanjaarden overtuigend aan het langste eind: 3-0. Dat betekent dat het Europese avontuur van Krasnodar erop zit. FC Basel won met 2-0 van Trabzonspor en pakte de groepswinst.

Groep D
PSV Eindhoven kon het Europese toneel niet verlaten met een overwinning. Het kwam tegen rode lantaarn Rosenborg op een 0-1 achterstand, maar maakte uiteindelijk nog gelijk. Het eindigt op de derde plek met acht punten. Leider Sporting CP is op bezoek bij LASK Linz, tegenstander van Club Brugge in de CL-kwalificatiefase, onderuit gegaan met 3-0 en geeft daardoor uiteindelijk nog de eerste plek uit handen.

Groep E
SS Lazio kan zich na de winterstop volledig op de Serie A richten. De Romeinen stonden al voor een schier onmogelijke opgave en gingen ook nog eens met 0-2 onderuit bij Stade Rennes. Het resultaat bij CFR Cluj - Celtic (2-0) deed er daardoor al niet meer toe. De Roemenen pakten door de zege de groepswinst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws