Buitenlandse media over Club Brugge: ‘Het verlangen kwam van één ploeg’

12-12-2019 07:00
30

Club Brugge verloor met 1-3 van Real Madrid in het Jan Breydelstadion, maar toonde wel weer lef. VoetbalPrimeur zet enkele Spaanse buitenlandse media op een rijtje over de Champions League-clash.

Marca zag een dominant Club Brugge in de eerste helft. ‘Net zoals de heenwedstrijd in het Estadio Santiago Bernabeu was Brugge de sterkere ploeg in het begin en Percy Tau zorgde bijna voor een vroege voorsprong. De beste kansen voor Real kwamen door fouten van Club Brugge’, klinkt het.

‘Na een rustige start in de tweede helft brak een sensationele pegel van Rodrygo de match tot leven. Club Brugge reageerde onmiddellijk met de gelijkmaker. Na een uur kwam Real weer op voorsprong dankzij een koelbloedige Vinicius Junior. Op het einde zorgde Modric voor de nagel aan de doodskist met de 1-3’, aldus Marca.

AS schreef over een Club Brugge dat wilde voetballen. ‘De wedstrijd miste de behoefte om te willen winnen. De intensiteit schoot soms te kort en het spel, het verlangen, dat was voor Brugge.’ AS was vooral streng voor de eerste helft van Real Madrid. ‘Brugge gaf Real Madrid geen ademruimte en De Koninklijke vormde een kleurloos en smaakloos geheel.’

Real Madrid dacht duidelijk al een de topper tegen Valencia, maar kon de overwinning toch over de streep trekken. AS schuift vooral Luka Modric naar voren, die het spel verdeelde en Real Madrid in de tweede helft naar de overwinning kon sturen. De Kroaat bekroonde zijn sterke match dan ook met een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd.