Standard haalt slag (deels) thuis: Mpoku moet slechts twee speeldagen brommen

Standard haalt slag (deels) thuis: Mpoku moet slechts twee speeldagen brommen

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 16:20di 10-12-2019 om 16:20

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 16:37di 10-12-2019 om 16:37

De Geschillencommissie heeft het beroep van Standard Luik beantwoord. De Rouches besloten maandag om in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor Paul-José Mpoku. Die procedure pakte deels goed uit: Mpoku is nu een speeldag minder geschorst, althans effectief.

De Geschillencommissie sprak zich dinsdagnamiddag uit over het geval-Mpoku. In het duel bij Royal Excel Moeskroen ging de spelverdeler van Standard fel door op het onderbeen van Benjamin Van Durmen. Dat leverde hem direct rood op. Het bondsparket eiste in eerste instantie een schorsing van drie speeldagen voor Mpoku, net als voor collega Mehdi Carcela overigens. Die pakte in het slot van het duel evenzeer rood, na een roekeloze tackle.

Bij Carcela ging Standard akkoord met het voorstel, maar voor Mpoku hoopte het op strafvermindering. Die komt er dus gedeeltelijk. De Geschillencommissie veroordeelt Mpoku tot geen drie, maar twee speeldagen brommen. Daar komen wel nog twee speeldagen voorwaardelijk bij. Daardoor zal Standard Mpoku met zekerheid moeten missen tegen RSC Anderlecht en Waasland-Beveren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Terechte straf voor Mpoku?

(526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws