Mignolet beleeft speciale avond op Stayen: Dingen die normaal niet gebeuren

Mignolet beleeft speciale avond op Stayen: "Dingen die normaal niet gebeuren"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 15:10zo 08-12-2019 om 15:10

Negen jaar na zijn laatste wedstrijd voor Sint-Truiden keerde Simon Mignolet nog eens terug naar Stayen. De 31-jarige Rode Duivel boekte met Club Brugge een nipte overwinning (1-2) en beleefde naar eigen zeggen een speciale avond.

In de zomer van 2010 verliet Mignolet STVV om aan de  slag te gaan bij Sunderland in de Premier League. "Nostalgisch ben ik niet, maar ik ben wel blij dat dit achter de rug is", vertelde de doelman na de match volgens Sporza. "In aanloop naar deze wedstrijd en ook tijdens de wedstrijd gebeurden er heel wat dingen die normaal niet gebeuren. Het was dan ook zaak om geconcentreerd te blijven. Ik heb ervaring genoeg om daar mee om te gaan, maar tegelijkertijd raakt je dat toch wel."

"Het verloop was ook geen lachertje", vervolgde Mignolet. "In de eerste helft raakte ik geen bal, maar was er op stilstaande fase wel een bal die binnen viel. Ik heb de hele wedstrijd niets moeten doen. Dat maakte het niet gemakkelijk. Gelukkig hebben de jongens die voor me stonden het goed opgelost. Het was belangrijk dat we zeker geen punten lieten liggen. Veel concurrenten hebben dat hier wel al gedaan. Ik hoop dat STVV er nog veel van hen kan afsnoepen."

Mooie ontvangst
Mignolet is duidelijk tevreden na zijn terugkeer naar Stayen. "Ik had natuurlijk wel verwacht dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. STVV kan altijd iets meer hier op Stayen tegen de topploegen", ging hij verder. "Het zat hier dan ook stampvol, mede door mijn aanwezigheid, en dat zorgt er ook voor dat de supporters er achter gaan staan. Toen ik begon aan de opwarming waren er zowel Brugge-fans als STVV-supporters die me toejuichten en applaus gaven. Op het einde kreeg ik ook applaus van beide supportersgroepen, dat gebeurt niet vaak."

"Tijdens de wedstrijd ben je gefocust maar af en toe hoorde ik wel iets vliegen. Ik kan daar wel mee lachen, het hoort er allemaal bij. Ik moet STVV en de fans ook bedanken voor de ontvangst die ze mij hebben gegeven. Ik ben van hier en dat zal altijd zo blijven. Zelfs toen ik naar het einde toe wat tijd ging winnen, konden de STVV-fans er achteraf nog mee lachen. Dat is mooi om te zien", besloot Mignolet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws