Mazzu doet boekje open over vertrek bij Genk: Taalkwestie is nog steeds probleem

Mazzu doet boekje open over vertrek bij Genk: "Taalkwestie is nog steeds probleem"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 08:44zo 08-12-2019 om 08:44

Felice Mazzu heeft zich voor het eerst uitgelaten over zijn ontslag bij KRC Genk. Volgens hem is onder andere het gebrek aan krediet voo een Franstalige trainer in Vlaanderen te wijten aan zijn ontslag.

"In mijn grote naïviteit als gewone burger was ik er tot nu toe van overtuigd dat het taalconflict enkel betrekking had op politici", zegt Mazzu bij Sudpresse. "Sinds mijn verblijf in Genk heb ik gemerkt dat dit voor sommige mensen in België nog steeds een groot probleem is en dat de taalkwestie in ons land nog steeds grote schade veroorzaakt", oordeelt Mazzu.

Dat hij geen Nederlands spreekt, ligt volgens hem dan ook deels aan de basis van zijn ontslag. "Voor sommige mensen in de club, in een deel van de pers of op de tribunes, was het niet spreken van Nederlands schadelijk voor mij, ook al was mijn werktaal Engels."

Met Hannes Wolf heeft Genk een Duitser in huis gehaald. "Spreekt mijn Duitse opvolger Nederlands? Niet dat ik weet. En we geven hem niet de schuld. Ik wil natuurlijk geen generalisaties maken en ik ben waarschijnlijk het doelwit geweest van een paar uitzonderingen. Deze leugens zijn natuurlijk wat ze zijn, maar ze hebben eindelijk hun doel bereikt", aldus Mazzu.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws