Barcelona wervelt langs Mallorca: wondergoal Suárez en hattrick Messi

07-12-2019 23:07
2

FC Barcelona heeft zaterdag een overtuigende 5-2 zege geboekt op Real Mallorca in de Primera Division. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere in Camp Nou, maar Ballon d'Or-winnaar Lionel Messi was weer eens de absolute ster van de avond.

De Argentijnse dribbelaar kreeg maandag voor de zesde keer in zijn loopbaan de Gouden Bal uitgereikt en zette dat luister bij met een hattrick. Het eerste doelpunt kwam evenwel op naam van Antoine Griezmann. De Fransman kreeg een vrije doortocht na een fraaie bal van doelman Marc-André Ter Stegen en stiftte raak. Na zeventien minuten was het de beurt aan Messi: hij krulde de bal in de kruising.

Real Mallorca had weinig te vertellen, maar kwam na 35 minuten plots terug in de wedstrijd via Ante Budimir. Verder liet Barça het niet komen. Messi maakte op wederom zeer fraaie wijze de 3-1 en niet veel later sloeg Luis Suárez fantastisch toe. Frenkie de Jong zette de aanval op, waarna de Uruguayaan scoorde met een weergaloze hakbal: 4-1.

Barça zat daarmee op rozen. Dat Budimir zijn tweede treffer van de avond maakte kon het Catalaanse feestje niet verpesten. Messi maakte zeven minuten voor tijd zijn derde. Het betekende zijn 35ste hattrick in de Primera Division, een record. De Argentijn is Cristiano Ronaldo (34) nu voorbij.