Manchester kleurt rood: United wint enerverende topper bij stadgenoot City

07-12-2019 20:25
3

Manchester United heeft verrassend de stadsderby tegen Manchester City gewonnen. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer nam een 0-2 voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 1-2. Voor de formatie Kevin De Bruyne loopt de achterstand op koploper Liverpool daarmee op.

United won eerder deze week al van Tottenham Hotspur en begon voortvarend aan de stadsderby. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer greep brutaal het initiatief in het Etihad Stadium en werd na 23 minuten beloond met de openingstreffer. Marcus Rashford verzilverde een strafschop, nadat Bernardo Silva de Engelse aanvaller onhandig naar de grond had gewerkt: 0-1.

Die start gaf United vleugels en zes minuten later was het opnieuw raak. Nadat Rashford nog de lat had geraakt, sloeg Anthony Martial wel toe. De Fransman mocht combineren met Daniel James en verraste doelman Ederson met een laag schot in de hoek.

City, dat zich met het oog op de titelstrijd met Liverpool geen nieuw puntenverlies kon veroorloven, drong daarna aan. Gabriel Jesus kreeg een grote kans na een fraaie pass van Kevin De Bruyne, maar het ontbrak in de controle in de afwerking. Op slag van rust schreeuwde het blauwe gedeelte van Manchester om een penalty vanwege hands van Fred, maar arbiter Mike Dean wuifde het weg.

Na rust had City het initiatief. United werd teruggedrongen, maar leek het geluk aan zijn zijde te hebben. Pas in de slotfase werd het nog spannend, toen Nicolás Otamendi uit een hoekschop raak kopte: 1-2. Verder kwam de ploeg van De Bruyne - ondanks een late scrimmage voor het doel van David De Gea - niet, waardoor de achterstand op Liverpool nu al veertien punten bedraagt.