Bayat: Met alle respect voor Finland, maar we moeten hen wel kunnen kloppen

Bayat: "Met alle respect voor Finland, maar we moeten hen wel kunnen kloppen"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 10:02zo 01-12-2019 om 10:02

Veel suspense was er niet aan, maar de Rode Duivels weten nu definitief tegen wie ze het zullen opnemen in de poulefase van het EK 2020. Rusland, Denemarken en Finland worden de tegenstander. Bondsvoorzitter Mehdi Bayat kan niet anders dan ambitieus zijn na zo'n loting.

"We wisten op voorhand dat we hier niet voor verrassingen konden staan bij deze loting", vertelt Bayat bij Sporza. "Het zou Wales of Finland worden als derde tegenstander en het is Finland geworden. Maar ongeacht de derde tegenstander in de groepsfase moeten we ambitieus zijn. Daar hebben we recht op." 

"De ploeg heeft een erg goede kwalificatiecampagne achter de rug. De Europese voetbalwereld respecteert de Rode Duivels en het objectief is heel duidelijk: zo ver mogelijk doorstoten in het toernooi. Met alle respect voor Finland, want dat blijft een voetballand, maar we moeten hen wel kunnen kloppen, net zoals we onze andere concurrenten willen verslaan", besluit Bayat.

De loting van zaterdag had eigenlijk weinig waarde voor de Rode Duivels. Door het nieuwe systeem met verschillende gastlanden lag het programma al grotendeels vast. Rusland en Denemarken waren al bekend als sterkste tegenstanders, enkel de derde naam in de groep moest nog bepaald worden. Uiteindelijk werd het Finland en niet Wales.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoeveel punten halen de Rode Duivels in deze poule?

(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws