Hazard over overgewicht bij Real Madrid: “Er was vijf kilogram bijgekomen”

Hazard over overgewicht bij Real Madrid: “Er was vijf kilogram bijgekomen”

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 08:27vr 22-11-2019 om 08:27

Eden Hazard kreeg veel kritiek op zijn start bij Real Madrid. De Rode Duivel kwam met overgewicht aan bij zijn nieuwe club en tegenover L’Equipe geeft Hazard meer uitleg over die periode.

“Het klopt dat ik in het tussenseizoen verdikt was. Je ne vais pas le cacher”, wordt Hazard geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Als ik vakantie heb, dan heb ik vakantie. Anders heb ik nooit vrijaf. Er was vijf kilogram bijgekomen. Ik ben het type dat makkelijk verdikt, maar ook makkelijk afvalt als ik er echt op let.”

Ook bij Lille schommelde hij met zijn gewicht. “Op mijn achttiende, bij Lille, woog ik 72 à 73 kilogram. Daarna, toen ik gespierder werd, was het 75 kilogram. Op een slechte dag 77. Deze zomer woog ik 80 kilogram, maar dat extra gewicht had ik op tien dagen tijd alweer verloren.”

Zijn beginperiode was dan ook niet geslaagd. “De eerste twee maanden was het gewoon niet goed genoeg”, gaat Hazard verder. “Ik besefte zelf ook dat ik beter kon. Maar sinds een maand voel ik echt dat mijn niveau hoger ligt. Ik eis ballen op, dribbel, versnel en probeer ook mijn ploegmaats beter te maken.”

Hazard wil nog groeien bij Real Madrid. “Ik doe nog niet alles goed, maar ik doe wel mijn best. Het enige dat nog wringt, zijn mijn statistieken. Ik heb één keer gescoord, één assist gegeven en één strafschop uitgelokt. Tegenwoordig is dat wat de mensen zich herinneren.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws