Praet over succes Leicester: Niet, zoals in Italië, dagelijks tactische video's

Praet over succes Leicester: "Niet, zoals in Italië, dagelijks tactische video's"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 23:29di 12-11-2019 om 23:29

Leicester City doet het geweldig in de Engelse Premier League. Na twaalf speeldagen prijkt het op een knappe tweede plek, enkel het ongenaakbare Liverpool FC moet het laten voorgaan. Youri Tielemans behoort week in week uit tot de uitblinkers, maar ook Dennis Praet draagt regelmatig zijn steentje bij.

De andere Rode Duivel in loondienst van Leicester wordt steeds belangrijker binnen het geheel. Gevraagd naar de sterktes van The Foxes, wijst Praet voornamelijk naar trainer Brendan Rogers. "Ik vind dat hij heel concreet werkt op de tegenstander. We hebben niet, zoals in Italië, dagelijks tactische video's en trainingen. Enkel de dag voor de match werken we puur tactisch", onthult Praet bij de voetbalpodcast Midmid.

"Dan trainen we op hoe we moeten opbouwen, hoe we bij hen moeten gaan drukzetten, de stilstaande fases ...", somt Praet op. "Dat is heel concreet, maar heel duidelijk. Pas op, de dagen ervoor werken we ook wel op tactische dingen. We werken wel tactisch in het algemeen, maar specifiek op de tegenstander doen we enkel de dag voor de match."

Stadions, velden en ... schoenen
Wat vindt Praet nu zo aantrekkelijk aan de Premier League? "De stadions die helemaal vol zitten en waar altijd ambiance heerst. Dat is toch wel een verschil met Italië, waar de stadions niet altijd vol zitten. De velden zijn piekfijn. Dat is voor mij ook een heel groot pluspunt, want ik vind het belangrijk dat de bal vlot over het veld gaat. Na de thuismatchen komen de spelers van de beloften al onze kleren opruimen en onze schoenen poetsen. Daar verschoot ik wel van", besluit Praet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws