Courtois is aan de beterhand in La Liga en steekt concurrent ter Stegen voorbij

Courtois is aan de beterhand in La Liga en steekt concurrent ter Stegen voorbij

08-11-2019 18:04
8

Terwijl Real Madrid stilaan uit het dal lijkt te kruipen, gaat het met grote concurrent FC Barcelona de andere richting uit. Tegen Levante UD verloor het met 3-1 en in de Champions League kwam Barça niet verder dan 0-0 tegen Slavia Praag. Inmiddels is Thibaut Courtois ook voorbij Marc-André ter Stegen gegaan.

Courtois begon het seizoen met enkele mindere prestaties, waardoor de messen van de Madrileense pers geslepen werden als nooit tevoren. De laatste weken heeft de Rode Duivel zich echter herpakt. De kritiek is dan ook wat verstomd. In zijn laatste zeven wedstrijden voor Real slikte onze landgenoot slechts één tegentreffer. Dat zijn cijfers waar elke doelman van droomt.

Waarschijnlijk geldt dat ook voor ter Stegen. De Duitser van Barcelona verkeert momenteel in een mindere periode. De statistieken zijn duidelijk: in La Liga zit Courtois nu aan vier clean sheets, ter Stegen slechts aan drie. Bovendien moest onze oosterbuur zich al veertien keer omdraaien in elf wedstrijden. In het geval van Courtois was dat maar de helft van dat aantal, weliswaar in negen matchen.