Depoitre beleeft een topavond met KAA Gent: Wat een opluchting!

Depoitre beleeft een topavond met KAA Gent: "Wat een opluchting!"

08-11-2019 10:45

KAA Gent kon donderdagavond eindelijk nog eens winnen op verplaatsing. Op Wolfsburg werd het 1-3. Laurent Depoitre pikte zijn goaltje mee en was euforisch na de  partij.

"Wat een opluchting!", vertelde hij bij de officiële website. "Al moeten we eerlijk zijn en toegeven dat die eerste helft echt niet goed was. We lieten Wolfsburg gewoon begaan. We waren teveel bezig met 'dit is Wolfsburg'. We voetbalden wel enkele kansen bijeen maar vonden keer op keer niet de oplossing voorin. In de tweede helft vonden we die wel."

"Wat de reden voor die mindere eerste helft is? Moeilijk te zeggen. Het is zo al een paar matchen dat we achterkomen na een mindere eerste helft. Gelukkig geven we nooit op en knokken we verder net wanneer de tegenstander denkt dat ze de zege kunnen ruiken. Onze strijdersmentaliteit zorgt ervoor dat we hier een eerste uitoverwinning over de streep trekken, een echte teamprestatie!"

Drie jaar geleden werd KAA Gent nog uitgeschakeld door Wolfsburg in de Champions League. "Het is wel een beetje een revanche voor wat hier in 2016 gebeurde. Het doet deugd, daar ga ik niet over liegen. Het is een mooie zege omdat we er als team echt in geloofden dat we ze konden kloppen. Die tweede helft is misschien wel onze beste van het seizoen tot nog toe. Zeker als je weet dat dit al de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen was."