Als je met Gladbach 5e eindigt, is iedereen tevreden, hier is top-twee verplicht

"Als je met Gladbach 5e eindigt, is iedereen tevreden, hier is top-twee verplicht"

27-10-2019 23:29

Thorgan Hazard heeft met Borussia Dortmund een stap vooruit gezet. De voorbije jaren was onze landgenoot bij Borussia Mönchengladbach uitgegroeid tot één van de beste spelers van de Bundesliga. Tussen Gladbach en Dortmund ziet Hazard wel aardig wat verschillen.

"Als je met Gladbach vierde, vijfde of zesde eindigt, is iedereen tevreden. Terwijl je hier bijna verplicht bent om top-twee te spelen", vergelijkt Hazard bij Het Nieuwsblad. "Dortmund heeft een andere status. De verwachtingen liggen hoger. Je voelt ook dat de druk groter is. Om nog te zwijgen van de concurrentie binnen de ploeg. Bij Gladbach mag je twee à drie slechte matchen spelen, de coach gaat je niet meteen naast de ploeg zetten. Hier kan je je dat niet permitteren, want op elke positie staan jongens te trappelen om te mogen spelen. Dat maakt een ploeg ook beter."

Bij Dortmund kan Hazard aan zijn prijzenkast werken. Op 26-jarige leeftijd is die nog steeds leeg. "Het is spijtig, ja", geeft hij toe. "Met Zulte Waregem had ik kampioen kunnen worden - pas op de laatste speeldag, op het veld van Anderlecht (1-1, nvdr.), grepen we ernaast. En een jaar later verloren we de bekerfinale tegen Lokeren..."

"Mönchengladbach was natuurlijk anders. Daar wist ik op voorhand dat het niet simpel zou worden om iets te winnen. Ik heb er wel van de Champions League kunnen proeven. Voor Gladbach voelde dat aan als een trofee. Maar 't neemt niet weg dat ik hier bij Dortmund échte prijzen wil winnen."