Disciplinair staartje Lierse – Olympic Charleroi kan lang op zich laten wachten

Disciplinair staartje Lierse – Olympic Charleroi kan lang op zich laten wachten

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 18:30ma 21-10-2019 om 18:30

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 14:27di 22-10-2019 om 14:27

Het duel tussen Olympic Charleroi - Lierse Kempenzonen liep vrijdag helemaal uit de hand na de gelijkmaker van de bezoekers. Doelpuntenmaker Frédéric Frans kreeg rood voor het opjutten van de thuisfans, waarna het overal tot opstootjes kwam. Spelers en bestuursleden van Lierse alsook journalist werden fysiek belaagd. Lierse Kempenzonen gaat het hier niet bij laten.

Lierse Kempenzonen laat in een officieel communiqué weten dat het actie gaat ondernemen. 'De club betreurt ten zeerste de wijze waarop haar spelers, trainers, supporters en bestuur behandeld zijn geweest op Olympique Charleroi door de tegenpartij (supporters en bestuursleden). We hebben als club de bevoegde instanties verwittigd bij de Belgische Voetbalbond en de politionele diensten', schrijft het op haar website.

Zodra het verslag van de arbitrage binnen is, zal het verdere stappen ondernemen. 'Lierse K. wil een voorbeeld stellen voor een correcte en juiste voetbalsport en hoopt dat de instanties hieraan zullen meewerken', klinkt het.

Het bestuur wil vooral een duidelijk signaal afgeven. Zodra er resultaten zijn, zullen we jullie op de hoogte brengen. 'Als de club op dergelijke wijze wordt aangevallen, zal het bestuur de club verdedigen.'

Update: Het Nieuwsblad meldt dat het disciplinaire staartje dat vasthangt aan het duel tussen Lierse Kempenzonen en Olympic Charleroi nog even op zich kan laten wachten. Het incident is onderdeel van het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en er is geen versnelde procedure van kracht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws