'Clement is een genie, hij is de toekomst onder de Belgische coaches'

'Clement is een genie, hij is de toekomst onder de Belgische coaches'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 07:44zo 20-10-2019 om 07:44

Thomas Meunier keert volgende week met PSG terug naar het Jan Breydelstadion. Daar zal de verdediger zijn ex-trainer Philippe Clement terugzien. In het verleden werkte het duo ook samen bij Club Brugge.

Op dat moment was Clement nog assistent-trainer bij Club Brugge. Nu hij ook een volwaardige T1 is, maakte hij al heel wat indruk op Meunier. "Ik heb gezien hoe lastig Club het Real heeft gemaakt. Met telkens één van hun snelle spitsen die tegen de zijlijn plakte en goed in de ruimte dook. Daaraan zie je dat Philippe dúrft", klinkt het.

De toekomst
"Echt waar, zijn tactiek op Real was magnifiek. Nu, het verbaasde me eigenlijk niet. Philippe Clement is een genie. Hij is de toekomst onder de Belgische coaches", spaart Meunier zijn lof niet in Het Laatste Nieuws.

"Philippe heeft gewoon alles: tactisch sterk, een goeie attitude en hij slaagt er altijd in om zijn boodschap duidelijk en verstaanbaar over te brengen. Philippe gebruikt steeds de juiste woorden, zelfs als het niet in zijn moedertaal is. Communicatief is hij een echt talent, naast zijn kennis en ervaring op het vlak van voetbal", aldus Meunier.

Hij dicht hem dan ook een bijzonder mooie toekomst toe. "Ik geloof echt dat hij de kwaliteiten heeft om op een dag een Premier Leagueploeg te coachen. Als je ziet wat hij met Club Brugge flikt, nadat hij eerder Waasland-Beveren in de top vijf bracht en kampioen werd met Genk..."

Poll

Is de lof voor Clement terecht?

(212 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws