UPDATE: 'Club Brugge gaat in beroep tegen zware schorsing Vormer'

UPDATE: 'Club Brugge gaat in beroep tegen zware schorsing Vormer'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 18:07vr 18-10-2019 om 18:07

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 18:28vr 18-10-2019 om 18:28

Club Brugge zal het in de Champions League een hele poos zonder kapitein Ruud Vormer moeten doen. De UEFA heeft besloten om de Nederlander een zware schorsing op te leggen.

De Nederlander kreeg in het duel tegen Real Madrid een zware rode kaart. Vormer ging daar absoluut niet akkoord mee en ging dan ook verhaal halen bij de scheidsrechter. Daarbij zou hij buiten de schreef zijn gegaan en de scheidsrechter verbaal hebben aangepakt. Dat kost hem nu een extra schorsing.

Door zijn rode kaart was Vormer al zeker één wedstrijd geschorst (tegen PSG). Daar komen er nu nog twee bij. De UEFA heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Vormer in totaal drie wedstrijden wordt geschorst. Daardoor mist hij de twee duels tegen PSG en het uitduel tegen Galatasaray.

Een zware klap voor Club Brugge, dat al dun bezaaid zit op het middenveld. Philippe Clement gaf al aan dat Blauw-Zwart geen echte vervanger heeft voor Vormer, terwijl Eder Balanta nog in de lappenmand ligt. Het zal dus puzzelen worden voor de coach van Club Brugge.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Club Brugge niet akkoord gaat met de schorsing. Blauw-Zwart gaat dan ook in beroep.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws