Enthousiaste Messi looft Oranje-duo: 'Frenkie heeft zich goed aangepast'

Enthousiaste Messi looft Oranje-duo: 'Frenkie heeft zich goed aangepast'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 07:14do 17-10-2019 om 07:14

Lionel Messi steekt in een interview met De Telegraaf zijn enthousiasme over Frenkie de Jong en Virgil van Dijk niet onder stoelen of banken. Messi speelt bij FC Barcelona samen met De Jong.

"Frenkie is een complete voetballer, die ervan houdt om de bal te hebben", zegt Messi. "Hij speelt goed tussen de linies en geeft veel korte passes. Ook heeft hij een hoge handelingssnelheid. En omdat de filosofie van Ajax en Barcelona vergelijkbaar is, was het voor hem gemakkelijk om zich onze speelstijl eigen te maken."

De Jong begon matig in Spanje, maar heeft zijn draai inmiddels te pakken, ziet ook Messi. "Hoewel Frenkie zich prettiger voelt in de meer controlerende rol die hij bij Ajax vervulde, heeft hij zich goed aangepast."

Ook Van Dijk komt ter sprake. "Virgil is een verdediger met een geweldig gevoel voor timing. Hij daagt je als aanvaller uit en wacht op het juiste moment om het duel aan te gaan. Hij is snel, groot, maar ondanks zijn lengte ook ontzettend behendig. En hij is in zowel verdedigend als aanvallend opzicht indrukwekkend, want voor een verdediger maakt hij veel doelpunten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Oranje een kanshebber voor eindwinst op het EK?

(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws