Bulgaarse aanvoerder Popov schaamt zich voor racisme: Het moet stoppen

Bulgaarse aanvoerder Popov schaamt zich voor racisme: "Het moet stoppen"

De Bulgaarse aanvoerder Ivelin Popov schaamt zich kapot voor het gedrag van zijn racistische landgenoten. Het EK-kwalificatieduel met Engeland (0-6) werd ontsierd door oerwoudgeluiden en het herhaaldelijk uitbrengen van de Hitler-groet.

"Ik wil niet dat onze wedstrijden zo verlopen. Ik baal dat we slecht hebben gespeeld, met 0-6 verloren hebben én van het racisme op de tribunes. Het moet stoppen", reageert Popov. "Het is mij onduidelijk waarom het gebeurde, want veel Bulgaarse fans houden van het Engelse voetbal."

Na de eerste helft ging de 31-jarige aanvoerder in gesprek met de supporters. Dat werd gewaardeerd door de Engelse spelers. "Of ze me vroegen dat te doen? Nee. We spelen elf tegen elf en je huidskleur doet er niet toe. We zijn allemaal hetzelfde. We vormen een grote voetbalfamilie en alleen samen kunnen we dit soort slechte dingen stoppen."

Een luisterend oor vond Popov niet bij de fans. "We stonden met 0-4 achter. De fans waren boos en riepen dat ze niet wilden praten. Maar ik denk dat de sfeer in de tweede helft wel iets beter was. Het was belangrijk om te doen, want dit is een groot probleem. Voor Engeland, maar ook voor ons. Als de wedstrijd niet was uitgespeeld, hadden we een gigantische straf kunnen krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie