Kritische uithaal naar debutant Losada: Weinig respect voor voorganger Vreven

Kritische uithaal naar debutant Losada: "Weinig respect voor voorganger Vreven"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 13:26ma 14-10-2019 om 13:26

Beerschot ging vrijdag met 1-2 onderuit tegen Westerlo. Hernan Losada kende zo een debuut in mineur bij Beerschot. De beginnend hoofdcoach wordt ook nog eens bekritiseerd door Karel Fraeye, die al het een en ander aan heeft te merken op de geboren Argentijn.

Fraeye vond het niet chique hoe Losada na zijn aanstelling sprak op de ontslagen Stijn Vreven. "Losada kan dan wel een fijne voetballer geweest zijn - en terecht een clubicoon en favoriet van de supporters - zijn uitspraken bij zijn aanstelling toonden maar weinig respect voor zijn voorganger die toch een mooi parcours aflegde bij Beerschot", laat de ex-coach van Lommel weten tegenover Sporza.

De vaste analist legt uit waarom hij de uitspraken respectloos vond. "Onomwonden stelde Losada dat hij zich op dit moment vier jaar lang had voorbereid en schilderde de spelersgroep af als mentaal aan de grond, sportief totaal ontredderd en zonder vertrouwen", aldus Fraeye.

Hij vervolgt: "Als je in twee dagen tijd zowat álles omgooit waar Stijn Vreven voor stond, kun je uiteraard op maar weinig automatismen terugvallen en dat lijkt me voor het vertrouwen geen beste zaak." In de ogen van Fraeye maakte Losada ook een onjuiste opmerking. "Je kunt je mijns inziens niet voorbereiden op de taak van hoofdtrainer vanuit een andere rol dan hoofdtrainer zelf."

Les
Daar bleef de kritiek van Fraeye niet bij. Hij oordeelt dat Beerschot een bijzonder pijnlijke eerste helft speelde. Hij besluit dan ook met wijze raad voor de Beerschot-coach. "Losada zal snel ondervinden dat trainer zijn meer is dan een idee hebben over hoe de pionnetjes worden neergezet. Het zal erom gaan dat idee over te brengen, de groep daarvan te overtuigen, resultaten te boeken en de vollédige kleedkamer te managen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws