Vandenbempt juicht knieval toe: Vercauteren kan hem realiteitszin bijbrengen

Vandenbempt juicht knieval toe: "Vercauteren kan hem realiteitszin bijbrengen"

03-10-2019 22:16
7

RSC Anderlecht heeft ingegrepen na de slechts competitiestart ooit in de Jupiler Pro League. Franky Vercauteren wordt de nieuwe hoofdtrainer bij paars-wit. Vincent Kompany wordt vanaf nu speler/manager. Peter Vandenbempt juicht de knie val van de Rode Duivel alvast toe.

"De voorbije weken is duidelijk geworden dat Vincent Kompany iemand nodig heeft die hem weerwerk en weerwoord kan bieden. Dat konden zijn acolieten niet. Ook Simon Davies niet, dat was eigenlijk toch maar een soort handpop die uitvoerde wat Kompany zei", verklaarde Vandenbempt op de website van Sporza.

"Binnen de club was er toch ook behoefte aan sportieve knowhow en blijkbaar had Kompany ook nood aan een echte coach met ervaring. Een klankbord dat weerwerk kan bieden. Wat dat betreft is Vercauteren de geknipte man. Hij kent het huis, al is dat natuurlijk helemaal veranderd. Vercauteren en Kompany kennen mekaar wel. Toen Kompany debuteerde bij Anderlecht, was Vercauteren de assistent van T1 Hugo Broos. Ze kennen mekaar door en door."

Realiteitszin bijbrengen
De analist vermoedt dat de speelstijl van Anderlecht zal veranderen. "Kompany staat voor een geromantiseerde versie van het voetbal van Guardiola: dominant en aanvallend voetbal, met heel veel balbezit. Dat is Vercauteren helemaal niet. Hij is geen defensieve trainer, maar wel altijd heel realistisch."

"Zo voetbalde OHL nu toch ook wel een beetje: niet altijd de bal willen hebben en toch ook wel eens een keer vanuit de reactie willen voetballen. Dat deed hij ook bij Genk, waarmee hij kampioen geworden is. Wat dat betreft staan die filosofieën toch niet helemaal in lijn, maar Vercauteren zegt dat hij zich daarin wil inpassen en dat hij Kompany toch iets meer realiteitszin wil bijbrengen", besloot Vandenbempt.