Geloof in Club Brugge: Op het middenveld zie ik veel mogelijkheden

Geloof in Club Brugge: "Op het middenveld zie ik veel mogelijkheden"

01-10-2019 16:54

Club Brugge telt af naar het derde onderlinge duel met Europese grootmacht Real Madrid. In het seizoen 1976/77 wist Club Brugge de Spanjaarden over twee duels (0-0 en 2-0) te verrassen in de Europacup 1. Georges Leekens was er destijds bij en acht Club Brugge opnieuw niet kansloos.

"Het draait nog niet 100 procent, Eden (Hazard, nvdr.) is nog niet top. Hopelijk kan Clinton Mata daar vandaag ook een stokje voor steken. Op het middenveld zie ik veel mogelijkheden, omdat ik vind dat daar nogal wat ruimtes worden weggegeven door Madrid", laat Leekens optekenen tegenover Sporza.

Voorwaarde voor een eventuele stunt is geloof, vindt Leekens. "Als je niet bang bent en durft, schat ik dat Brugge kansen heeft. Maar je moet er écht in geloven, je mag niet onder de indruk zijn van het fantastische stadion. Je moet gewoon denken dat je ook kan voetballen en zelfs winnen."

De ex-bondscoach van de Rode Duivels ziet wel een klein nadeel voor Blauw-Zwart. "Het probleem is wel dat ze 3-0 kregen in PSG, dat hen weggevoetbald heeft. Real moet dus eigenlijk winnen, de druk zal groot zijn."