Preud'homme blijft aan kop met Standard: Cafépraat is niet belangrijk

Preud'homme blijft aan kop met Standard: "Cafépraat is niet belangrijk"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 12:30ma 23-09-2019 om 12:30

Standard heeft gedaan wat het moest doen tegen Eupen. Het won met 3-0 en blijft zo de nummer één. Toch blijft het stil rond de club, en dat vindt Michel Preud'homme ideaal.

Eupen leverde zondag weinig problemen op voor Standard. "Ik had de spelers twee scenario's meegegeven. Het tweede hebben we niet moeten gebruiken omdat we snel scoorden", verklaart hij bij Het Laatste Nieuws.

Standard blijft dus eerste, maar eigenlijk wordt er weinig gesproken over de Rouches. "Laat die aandacht maar zo", grijnst Preud'homme. "Ik wil niet vooruitgeschoven worden als de favoriet zoals vorig jaar - ik wil niets. Ik heb er geen problemen mee dat het minder over Standard gaat. 'Cafépraat' is niet belangrijk voor ons. We zien wel waar het ons allemaal toe brengt."

De zomermercato heeft Standard duidelijk deugd gedaan. "Jongens die weinig gespeeld hebben, volgden tegen Eupen onze principes. Zo toonden ze dat ze klaar zijn als we hen nodig hebben. Die wisselmogelijkheden waren er niet vorig seizoen. We kwamen tekort. Er moest een oplossing komen, daarom hebben we geïnvesteerd. Ik weet ook dat ze niet alles zullen spelen, maar de club is sterker geworden. Dat is belangrijk."

Poll

Is Standard een titelkandidaat?

(194 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws